EXPERTISE | DIENST

Corporate Finance


Onze Corporate Finance-activiteiten worden uitgevoerd door Arpentus, een bedrijfsonderdeel van Visser & Visser. Of u nu uw bedrijf verkoopt of een bedrijf aankoopt, het draait ten diepste om één vraag: hoeveel is het waard? Arpentus is de specialist om dat vast te stellen. Wij kunnen door ervaring, kennis en ons netwerk uw kansen in de markt optimaal benutten.

 

Over Arpentus

Arpentus is een team van vijftien gepassioneerde specialisten in corporate finance, met vestigingen in zowel Gorinchem als Weert. Onze staat van dienst is gevuld met jarenlange ervaring en indrukwekkende trajecten, en samen voelen we ons helemaal thuis in deze wereld.

Waar we echt trots op zijn, is het vertrouwen dat we van onze klanten hebben gekregen. En nog belangrijker, dat we dat vertrouwen hebben kunnen beantwoorden met prachtige resultaten. Voor Arpentus is vertrouwen meer dan een zakelijke overeenkomst; het is een band tussen mensen. Geld kan misschien uw portemonnee vullen, maar vertrouwen vult uw hart. Dat is precies het stukje dat we soms missen in de wereld van corporate finance. In die wereld waar enkel koele cijfers overblijven, trekken wij een grens. Wij putten onze motivatie uit het helpen van anderen.

De miljoenen aan opbrengsten die we hebben gerealiseerd voor ondernemers zijn voor ons slechts cijfers. Maar de glimlach op hun gezicht, hun oprechte dankbaarheid voor onze kritische, samenwerkende en vasthoudende aanpak, dat is wat voor ons echt telt. Het is hun terugkeren na zoveel jaren, nog steeds dankbaar maar nu met een nieuwe opdracht, dat ons blijft inspireren. Dat is waarom we dit werk doen.


Maximaliseren van ondernemingswaarde

Wilt u uw bedrijf verkopen en heeft u nog geen koper? Of wilt u uw bedrijf uitbreiden en wilt u een bedrijf aankopen? Dan gaan we samen met u op zoek naar de juiste partij. Vervolgens stellen wij samen met u een bedrijfsprofiel op en maken een plan van aanpak voor het maximaliseren van uw ondernemingswaarde. We bepalen de waarde en voeren de onderhandelingen bij het aan- of verkopen van het bedrijf. Wanneer er overeenstemming is bereikt, helpen we u bij de organisatorische, financiële en fiscaal-juridische afwikkeling van de bedrijfsoverdracht.

 

 

“De wereld verandert voortdurend waardoor ondernemingen zich continu moeten aanpassen aan de wisselende marktomstandigheden. In die dynamiek bevinden zich kansen om kopers en verkopers te verbinden en dat pakken wij heel vooruitstrevend op. ”

Remco Koudijs, Specialist verkoop en financiering

 

 

Financiering

Wij staan voor de belangen van de klant. Het kan zijn dat de aankoop van een bedrijf om extra kapitaal vraagt. Als Arpentus tijdens de begeleiding van het aankoopproces de noodzaak en mogelijkheden voor extra kapitaal ziet, kunnen we de bedrijfsfinanciering voor u regelen. Van het benaderen van investeerders en banken tot het opstellen van een financieringsmemorandum. Wij voeren de gesprekken, u krijgt het beste resultaat!


Diensten van Arpentus, onze corporate finance partner

Bekijk hier het aanbod van onze corporate finance diensten. Heeft u een specifieke vraag of kwestie? Neem dan contact met ons op.

  • Bedrijf verkopen: onze specialisten begeleiden u. Met als resultaat een glimlach bij de handtekening en – vooral - daarna.
  • Financiering: het juiste kapitaal, tegen de juiste voorwaarden. We helpen u met het realiseren.
  • Waardering: wat is uw bedrijf waard? Na kort en diepgaand onderzoek berekenen wij voor u de werkelijke waarde.
  • Bedrijf kopen: mooie groeistrategie. Maar: weet wat u koopt. Met onze hulp gaat uw missie slagen.
  • Value management: onze adviseurs weten hoe u de waarde en verkoopbaarheid van uw onderneming verhoogt, en begeleiden daarbij. Ook als dat nog tijd kost.

 

Due Diligence

Boekenonderzoek is een onderzoek naar de financiële, fiscale en operationele aspecten van een bedrijf. Ook kunnen IT en duurzaamheid een belangrijke rol spelen bij de overname en onderdeel uitmaken van het onderzoek. Zo kunnen eventuele risico’s, verborgen verplichtingen of potentiële problemen worden geïdentificeerd, voordat de overname wordt afgerond. Dat is zeer nuttige informatie die als basis kan dienen voor verdere onderhandelingen en stappen in het overnameproces. Binnen Visser & Visser hebben we een gespecialiseerd multidisciplinair team dat ervaring en expertise combineert om een boekenonderzoek voor u uit te voeren.

Lees meer

 

Meer over Arpentus

Wilt u meer informatie over onze aanpak of kunt u onze expertise gebruiken in het kader van bedrijfsverkoop- en aankoop of waardering en financiering? Kijk dan op de website van Arpentus.

Aanspreekpunt

Drs. Jurgen Boer RA RV

Specialist verkoop en waardering Mail Jurgen Boer

Lees onze blogs

Laat u inspireren door onze financiële en fiscale kennis

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur