EXPERTISE | DIENST

Duurzaamheidsadvies

Bij Visser & Visser streven we ernaar om een duurzame onderneming te zijn die niet alleen economische waarde creëert, maar ook actief bijdraagt aan een betere wereld. We erkennen dat onze activiteiten impact hebben op mens en milieu en voelen de verantwoordelijkheid om deze impact te minimaliseren en positief te beïnvloeden. Wij zien duurzaamheid niet als een verplichting, maar als een kans om een positieve impact te hebben op de wereld en op de lange termijn waarde te creëren voor onze stakeholders. We blijven ons inzetten voor duurzaamheid en streven ernaar een inspirerend voorbeeld te zijn binnen onze sector.

Corporate Sustainability Reporting Directive

CSRD staat voor Corporate Social Responsibility Directive, wat in het Nederlands vertaald kan worden als de Richtlijn inzake Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Ondernemingen. Deze richtlijn is een EU-initiatief met het doel om bedrijven aan te moedigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun impact op mens, milieu en maatschappij. De impact van CSRD is aanzienlijk, omdat het bedrijven dwingt om verder te kijken dan alleen winstmaximalisatie en ook rekening te houden met sociale en milieufactoren. Deze richtlijn is bedoeld om voor meer transparantie en een betere kwaliteit van duurzaamheidsinformatie en rapportage te zorgen.

Samenwerking Green by Blue

Om u als klant en relatie optimaal te kunnen ontzorgen op het gebied van duurzaamheid en alle nieuwe regelgeving daaromtrent, is Visser & Visser een strategische samenwerking aangegaan met Green by Blue. Dit is een duurzaamheidsplatform van, voor en met accountants. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze dienstverlening op het gebied van duurzaamheid en compliance met nieuwe regelgeving aanzienlijk te versterken.  

Door de krachten met Green by Blue te bundelen zijn we in staat om onze medewerkers verder op te leiden en daarmee onze duurzaamheidsexpertise naar een nog hoger level te brengen. Daarnaast helpt de samenwerking onze klanten te begeleiden bij hun duurzaamheidstransitie en ze voor te bereiden op de wettelijke rapportageverplichtingen in het kader van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). 

“Samen helpen we onze klanten om duurzaamheid centraal te stellen in hun bedrijfsstrategieën en om te excelleren in de CSRD-rapportage, wat op haar beurt bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor iedereen. ”

Edwin Schreuder, Director Audit


CSRD kennissessie

Regelgeving die grote impact gaat hebben op ondernemingen is de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze regelgeving is als onderdeel van een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen door de Europese Commissie aangenomen en verplicht grote ondernemingen vanaf boekjaar 2025 een gecontroleerd en transparant duurzaamheidsverslag uit te brengen.

Speciaal voor deze relaties organiseerde Visser & Visser op 5 december 2023, samen met Green by Blue, een CSRD kennissessie waarin de ontwikkelingen, plichten, risico’s en kansen op het gebied van duurzaamheid & verslaggeving aan bod kwamen en waarbij inzichtelijk werd welke stappen er nu en in de toekomst gezet kunnen en moeten worden. Bekijk de aftermovie op onze LinkedIn-pagina.

Wat ons betreft dus samen op weg naar een duurzame toekomst.


Voor vierde keer World-class Workplace

Visser & Visser mag het label World-class Workplace 2023/2024 dragen. Dit label wordt door Effectory toegekend aan organisaties die hoog worden gewaardeerd op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap. Het is voor onze organisatie de vierde keer in vijf jaar tijd dat we dit label mogen ontvangen.

Effectory begon 15 jaar geleden met het in kaart brengen en belonen van goede werkgevers en goed werkgeverschap, omdat zij geloven dat organisaties waar medewerkers worden gewaardeerd beter presteren. En dat medewerkers het verschil maken. Visser & Visser deelt deze overtuiging. Misschien wel omdat samenwerking zo verankerd ligt in onze cultuur. Samenwerking levert nieuwe energie op, zodat je organisatie en medewerkers iedere keer weer grenzen kunnen verleggen. Het is een manier van werken waardoor je ontwikkelt, groeit en beter wordt bij iedere stap die je zet.

Koploper in duurzaam ondernemen in de SD400 van MT/Sprout

In de SD400-ranking, die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven in Nederland meet, heeft Visser & Visser opmerkelijke resultaten behaald. We zijn trots op onze eerste positie op zowel het thema Ecologisch als het thema Governance. Onze derde positie op het thema Sociaal toont aan dat we onze inspanningen op meerdere fronten serieus nemen. Deze erkenning is een bevestiging van onze inspanningen om een leidende rol te spelen in het bevorderen van duurzaamheid binnen onze sector. We streven ernaar om een duurzame onderneming te zijn die niet alleen economische waarde creëert, maar ook actief bijdraagt aan een betere wereld. Bij Visser & Visser blijven we ons verder inzetten voor het continu verbeteren van onze eigen duurzaamheidsprestaties en die van onze klanten, en  moedigen we anderen in onze sector aan om hetzelfde te doen.

Contact

Wij kijken ernaar uit om samen met u een positieve impact te creëren en u te ondersteunen bij het bereiken van uw duurzaamheidsdoelen. Mocht u verdere vragen hebben of behoefte hebben aan aanvullende informatie, staan wij altijd tot uw beschikking. Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking onze relatie verder zal versterken en onze gezamenlijke inspanningen op het gebied van duurzaamheid ten goede zal komen.

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur