EXPERTISE | DIENST

Audit en Assurance

Zekerheid en inzicht in de eigen organisatie zijn voor een ondernemer enorm belangrijk. Wij laten ons niet uitsluitend leiden door toezicht en regelgeving, wij kijken in het hart van uw bedrijf. Daarom voeren we onze werkzaamheden zoveel mogelijk uit op locatie bij de klant, want wij kunnen u het beste helpen als wij uw business begrijpen. Om uw bedrijfsprocessen te ondersteunen zetten wij IT-audit en data-analyses in, een zeer effectieve en efficiënte manier om de betrouwbaarheid van uw systemen te toetsen.

Neem contact met ons op


Data en automatisering

Nu IT niet meer weg te denken is uit de bedrijfsvoering, bent u op zoek naar management-informatiesystemen die effectief en efficiënt uw bedrijfsprocessen ondersteunen en een betrouwbare managementrapportage leveren. Wij integreren alle relevante aspecten van uw informatiesysteem in onze jaarrekeningcontroles en zetten effectief data-analyses in. Met gerichte IT-audits kunnen we voor u de betrouwbaarheid van uw systemen toetsen. Denk aan het inrichten en optimaliseren van managementrapportages en de inrichting van uw processen in uw systemen.

“Ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitsverbetering, de verdere opkomst van IT, beschikbaarheid van data en toenemende aandacht voor globalisering beïnvloeden de markt waarin wij opereren. Met onze vooruitstrevende auditpraktijk creëren we een omgeving waarin klanten en medewerkers elkaar vinden en elke dag perspectief zien om nog beter te worden.”

Leo van der Stelt, Audit specialist
 


Toegevoegde waarde 

Inzicht in eventuele risico’s is voor u en ons van groot belang. Vanuit de jaarrekeningcontrole rapporteren wij over zekerheid, risico’s en de beheersing van deze risico’s. Onze accountants zijn buitengewoon goed op de hoogte van de regels en eisen waaraan uw organisatie moet voldoen en brengen alle risico’s in kaart. Naast het rapporteren over risico’s delen wij ook graag onze inzichten en de uitkomsten van onze controle, waaronder de uitkomsten van onze IT-audit rondom data en automatisering, waarmee we uw organisatie verder helpen.


Over de grens

Onze audits voeren we niet alleen in Nederland uit. Ons kantoor is internationaal georiënteerd en werkt op het gebied van Audit en Assurance samen met lokale kantoren in het buitenland.


Health-care sector

Een specialisme van onze audit is de controle van zorginstellingen. We verzorgen de accountantscontrole van de jaarrekening alsmede de controle van productieverantwoordingen. In dynamische sectoren als deze, is het fijn om voor Audit en Assurance een ervaren audit specialist naast u te hebben.


Controles en voorwaarden

Bij Audit en Assurance voeren we wettelijke en vrijwillige jaarrekeningcontroles uit bij grote en middelgrote mkb-ondernemingen, nationaal en internationaal georiënteerd, en bij organisaties binnen de non-profit sector. Ook overige assurances, zoals assurance verstrekken bij (subsidie)verantwoordingen, verzorgen wij. Ondernemers zijn verplicht om hun jaarrekening door een accountant met AFM-vergunning te laten controleren wanneer hun onderneming twee boekjaren achtereen aan minstens twee van de onderstaande drie voorwaarden voldoet:

  • U heeft meer dan 50 mensen in dienst.
  • U heeft een omzet van meer dan 12 miljoen euro.
  • U heeft meer dan 6 miljoen euro balanstotaal.


Audit specialist of IT auditor inschakelen?

Wilt u een audit specialist van Visser & Visser inschakelen om een uitvoerige IT audit te realiseren, de jaarrekeningcontrole uit te voeren of uw organisatie van gedegen managementinformatie te voorzien? We helpen u graag verder met Audit en Assurance!

Due Diligence

Boekenonderzoek is een onderzoek naar de financiële, fiscale en operationele aspecten van een bedrijf. Ook kunnen IT en duurzaamheid een belangrijke rol spelen bij de overname en onderdeel uitmaken van het onderzoek. Zo kunnen eventuele risico’s, verborgen verplichtingen of potentiële problemen worden geïdentificeerd, voordat de overname wordt afgerond. Dat is zeer nuttige informatie die als basis kan dienen voor verdere onderhandelingen en stappen in het overnameproces. Binnen Visser & Visser hebben we een gespecialiseerd multidisciplinair team dat ervaring en expertise combineert om een boekenonderzoek voor u uit te voeren.

Lees meer

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur