Visser & Visser Salaris & HR heeft zich aangesloten bij Salarispro voor een nieuw trainee-programma dat eenjarige praktijkopleiding met baangarantie bij prominente accountants- en advieskantoren biedt. Dit programma is ontworpen om het veelzijdige vak van salarisprofessional, dat zich heeft ontwikkeld door technologische en wettelijke veranderingen, nieuw leven in te blazen.

“De rol van de salarisprofessional evolueert”, aldus Cas Bakker, initiatiefnemer van Salarispro. "Een salarispro - zoals wij het nu gaan uitdragen - is een maker van betekenisvolle waarde, een organisatieadviseur, een balanceerder tussen wet- en regelgeving. Iemand die in het hart van de organisatie zit en werk zichtbaar beter ziet worden, zekerheid biedt en vertrouwen geeft.” Helaas bestaat volgens Bakker nog steeds het idee dat het druk-op-een-knop-werk is: “Dat terwijl er juist zoveel gelaagdheid in het vak zit. Je moet wetgeving kunnen begrijpen en toepassen, snappen wat een organisatie nodig heeft, software op een efficiënte manier inzetten en een brede kennis van human resources hebben. Dat verhaal willen we met Salarispro gaan uitdragen en promoten.”

Het traineeship, verzorgd door 2Xplain Payroll, staat open voor iedereen met interesse in het vak, ongeacht hun achtergrond of voorkennis. Het programma combineert werken en leren, met als doel binnen één jaar een landelijk erkend diploma te behalen en direct aan de slag te gaan bij een partnerkantoor.

Alexander van Kleij, directeur Salaris en HR Visser & Visser, heeft vertrouwen in het initiatief: “Het is ontzettend belangrijk om op collectief niveau het vak te promoten. En dat is niet alleen nodig om het tekort terug te dringen. Het vak wordt onterecht als ‘saai’ gezien. Het is een vak dat zoveel disciplines bestrijkt naast de administratieve kant. Het wel of niet recht hebben op een transitievergoeding bijvoorbeeld? Daar komt een brede kennis van arbeidsrecht en fiscaliteit bij kijken. Dus dat beeld van met cijfers bezig zijn? Dat is slechts een fractie van wat je écht doet. Ik geloof dat we met Salarispro dat beeld kunnen veranderen én het tekort kunnen oplossen.” De eerste groep Salarispro trainees bij Visser & Visser zal starten op de kantoren in Middelharnis en Goes, met het streven om elk jaar drie of vier salarispro’s op te leiden.

Met deze samenwerking en het traineeshipprogramma streven wij ernaar het vakgebied te verrijken en nieuwe talenten de kans te geven zich te ontwikkelen tot de salarisprofessionals van de toekomst.

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur