Met zijn aanstekelijke ambitie helpt Manuèl team internationaal vooruit. Wereldwijd weet hij de samenwerking te vinden. En binnenkort wil hij zijn netwerk zelfs uitbreiden naar Azië! Diezelfde instelling brengt hem steeds verder in zijn hobby: muziek. Benieuwd hoe hij bij Visser & Visser ruimte krijgt voor ontwikkeling? Dat vertelt hij je graag!

Manuèl werkt als Medior Belastingadviseur in team internationaal. Wat dat inhoudt? “Ik adviseer ondernemingen over allerlei fiscale vragen”, steekt hij van wal. “Over belastingvragen die spelen als je handel wilt voeren in andere landen, wereldwijd. Maar ook andersom: als een buitenlands bedrijf wil weten hoe het in Nederland werkt. Van de overdrachtsbelasting bij onroerend goed-transacties tot aan de BTW-gevolgen van internationale handel. De vragen zijn divers.”


Bouwen aan vertrouwen

Manuèls baan heeft een sociaal karakter. “Ik ben veel met internationale klanten in gesprek. Vooral via een scherm, maar soms ga ik ook naar het buitenland. Eén tot twee keer per jaar bezoek ik internationale conferenties van Prime Global, waar we bij aangesloten zijn”, legt hij uit. “In kennissessies word je bijgepraat over belangrijke internationale fiscale ontwikkelingen en leer je van elkaar hoe dat in de verschillende landen wordt toegepast.”

Tussendoor is er tijd om te netwerken. Hij vertelt: “Tijdens koffiemomenten, uitjes en diners gaat het al snel over persoonlijke dingen. Zo bouw je een band op met anderen uit het vakgebied. En als je dan een keer hulp nodig hebt bij een specialistisch vraagstuk van een klant, weet je aan wie je dat kunt toevertrouwen.”

 

Daar zit muziek in

Voordat hij bij Visser & Visser kwam werken, heeft Manuèl bij andere kantoren ervaring opgedaan. “Het grootste verschil met een Big Four-kantoor vind ik dat je bij Visser & Visser eerder zelf klantcontact aangaat. Ook merk ik meer diversiteit in werkzaamheden. Ik houd me echt bezig met een breed palet op het gebied van fiscaliteit. Dan zie je meer van de verschillende mogelijkheden. Het werk van een fiscalist is in de kern vaak zelfstandig, maar ik vind veel teamspel in de samenwerking met Juniors. Zij zoeken dingen voor mij uit en ik vul het aan met mijn observaties. Iedereen levert een bijdrage aan het geheel. Zo komen we samen tot een goed en volledig antwoord richting een klant.”

“In elke samenwerking moet je de juiste toon vinden. Alleen zo vind je elkaar.”

Voor Manuèl is het vanzelfsprekend om dat in het Engels te doen. Dat helpt hem ook in zijn hobby, want hij maakt Engelstalige muziek. “Daar ben ik geleidelijk ingerold. Ik kocht een keyboard, nam pianoles en maakte van daaruit de stap naar gitaarles. Toen mijn gitaarleraar me meenam naar optredens, begon ik ook met zingen. Dat vond ik buitengewoon spannend. Toch wilde ik het leren! Ik zing nog steeds voor groepen, nu in de kerk.” En of hij alweer bezig is met zijn volgende stap? “Zeker!”, lacht hij. “Sinds kort schrijf en produceer ik mijn eigen muziek. Dat zit wel in de ontwikkelingsfase hoor. Het is echt moeilijk, maar wel leuk.”


Op tournee naar Azië

Ook in zijn baan laat Manuèl zich niet afschrikken door complexiteit. “Als ik met een vakgebied in aanraking kom dat ik interessant vind, dan kijk ik meteen hoe ik me daarop kan ontwikkelen. Die ruimte krijg ik ook”, vertelt hij. “Op dit moment verdiep ik me in transfer pricing. Ik volg er trainingen over en probeer het in de praktijk bij klanten echt te leren. Zo ontwikkel je je het snelst.”

Dat Manuèl altijd bezig is geweest met de volgende stap in zijn ontwikkeling, moge duidelijk zijn. Maar wat zijn eigenlijk de plannen voor de toekomst? “In september begin ik met mijn vijfde lesjaar Mandarijn Chinees. Rond mijn veertigste wil ik mijn kennis in die taal kunnen overbrengen. Daarmee bereiken we een hele nieuwe markt. Volgend jaar breng ik alvast een bezoek aan Azië om contact te leggen met collega-accountants en bedrijven daar. Mandarijn is de meest gesproken taal ter wereld en de wereldeconomie verschuift langzaam richting Azië. Daar moet je wel op inspelen. En die kans krijg ik!”

 

Vind de vacature voor jou of lees meer op werken bij Visser & Visser.

 

 

Het begint met contact

Laat uw gegevens achter voor {{ employee.graduate_name }} en wij reageren binnen 2 werkdagen.

Laat uw gegevens achter en wij reageren binnen 2 werkdagen

{{ errors.first("firstname") }}
{{ errors.first("lastname") }}
{{ errors.first("residence") }}
{{ errors.first("email") }}
{{ errors.first("interest") }}
{{ errors.first("privacy") }}
  • Icon Copy 3 Professioneel advies
  • Icon Copy 3 Actueel inzicht in uw onderneming
  • Icon Copy 3 Een persoonlijke adviseur